Kanskje skulle du… (uke 45)

Av | 9. november 2008

…fortsette å gi Tina Fey en sjanse? Aldri i moderne tid har noe stykke politisk satire
(heller ikke The Daily Show, NRK2 mandag-torsdag kl. 21.05) vært så treffende og kulturelt innflytelsesrik som Feys Sarah Palin-parodi, men nettopp derfor er det all mulig grunn til ikke slippe henne av syne, selv om Palin forsvinner fra scenen.SNL-suksessen står som et rungende velkommen etter til alle som ennå ikke har oppdaget den gjennom-morsomme komiserien 30 Rock, som både Canal+ og NRK1 har sendt her til lands. Salons intervju med Jack McBrayer burde være en appetittvekker, og en påminnelse om at mannen selv også er genuint underholdende, som sist bevist i den DVD-aktuelle Dumpet av Sarah Marshall.

…endelig lese de to artiklene som virkelig innkapslet dynamikken i den nyss avsluttede presidentvalgkampen? Jeg har ment å anbefale dem i ukevis, men de kan stadig brukes til å oppbygge etterpåklokskapen. Her er Time- og Washington Post-spaltisten Michael Kinsley presise disseksjon av det verbale sleivsparkets politiske dynamikk, og John Dickerson mange måneder gamle, men evig aktuelle artikkel om kunsten å ta anstøt.

lytte litt mer til Barack Obama? Nå tenker jeg ikke på hva han faktisk sier, men hvordan sier det. Nylig hørte jeg mannens forbausende underholdende selvbiografi/valgmanifest The Audacity Of Hope, innlest av kandidaten selv, og jeg fikk umiddelbart en følelse av hva det er som gjør ham så betryggende. Han har en naturlig autoritet i stemmen som jeg gleder meg til å høre avgi innsettelsestalen 20. januar 2009. Hvis du ikke allerede er lei, kan en introduksjon til hans retoriske begavelse finnes her, her og her.
______________________________________________________
Kollektivets skribenter gir deg sine kortfattede, vennligsinnede bud på hva du kanskje burde lytte til, se, lese eller snakke om de neste dagene.

**

Jørgen Lien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*