Sportsklubben: Bare sånn for ordens skyld.

Har du mistet oversikt over Sportsklubben Branns kloke ord og hvor de eventuelt har fått forankring? Skrivekollektivet gir deg oversikten!

– Saken blir fortløpende oppdatert!

Rolleliste pr februar 2010:

Styret: Styreleder Hans Brandtun, nestleder Lars Moldestad, medlemmene Terje Risa, Mette Nora Sætre, Knut Eliassen, Hilde Lekven.

Administrasjonen: Daglig leder Bjørn Dahl, sportssjef Roald Bruun-Hanssen, controller Terje Marthinsen, markedssjef Kristian Jæger, Key Account Manager Steinar Aase, salgssjef privatmarked Dag Frode Algerøy, mediesjef Gorm Nattlandsmyr,

Trenetteamet: hovedtrener Steinar Nilsen, ass.trener Rune Skarsfjord, trener Patrik Hansson, keepertrener Dan Risnæs.

Fra sidelinjen: leder for Hardball Bjarne Berg, tidligere håndballkeeper Jan Stankiewicz.

Rollelisten kunne bestått av flere navn, for Sportsklubben Brann har vokst enormt i administrasjon bare de siste årene. Det er på grensen til en mellomstor bedrift, men sportslig så er prestasjonene pr dags dato på Adecco-nivå.

Mye har skjedd i Idrettsveien siden seriegullet i 2007. Det viktigste momentet er uansett at i skrivende stund så er ikke en eneste av hovedaktørene bak suksessen, for tre år siden, lenger i klubben.

Den 25.februar i år var det årsmøte i Sportsklubben Brann. Her dukket investor og leder for Hardball, Bjarne Berg, opp. I et innlegg på møtet slaktet Berg styret i Brann. Han kom med et tilbud på 30-40 millioner kroner fra investorene – dersom styret trakk seg. Et forbløffet årsmøte applauderte Bjarne Bergs kraftsalve. Det samme årsmøtet banket igjennom valgkomiteens innstilling, hele styret ble valgt uten motstand. Akkurat dette årsmøtet, godkjente også et dundrende underskudd på 25 millioner kroner.

I etterkant av årsmøtet, så våknet kritikerne. Fra februar til 2.juni har flere sentrale personer forlatt sine posisjoner i klubben. Og kritiske røster har nesten fått viljen sin: Alle må gå!

– 14.april valgte daglig leder Bjørn Dahl å trekke seg fra sin stilling. Han hadde vært leder i ti år for Sportsklubben og forlot klubben med et godt rykte.

– Nestleder i Lars Moldestad utpekes som en midlertidig løsning og overtar jobben som daglig leder. Moldestad gjør jobben gratis.

– Humoristene i 5080.no publiserer saken ”Brann-styret mener supporterne må gå” samme dag. Det ryktes om protestblazere.¨

– Banedekket på stadion er ødelagt. Skavankene etter hjemmekampen mot Vålerengen er tydelige. Brann har ikke råd til å fikse gressmatten som kostet 16 millioner kroner. Vi har ikke råd til å skru på undervarmen, uttaler stadionsjef Terje Reistad.

– ” Når alt tas fra samme klubbkassen, skal man da prioritere gressmatten eller spillermateriale?” – er spørsmålet man stiller seg på stadion den 16.april.

– Pizzaretorisk svar: Driver man en pizzasjappe så sikrer man seg at man har en forbasket bunn å lempe ingrediensene på. Har man ikke det, så driver man ikke pizzasjappe.

– Banemester Stein Nepstad fortviler og uttaler til Nrk: ”Søndagens kamp blir en ren voldtekt av banen. De små skuddene vil igjen bli snudd opp ned.” (Les: Skuddene må ha noe med gresset å gjøre, røtter og sånt osv.)

– Salgssjef privatmarked Dag Frode Algerøy har fått nok av klagesangen til supporterne. For å måle priselastisiteten (!) legges 2000 billetter ut til halv pris. Med sin bakgrunn i Posten og i BA frykter mange at Algerøys påfunn vil ende i elastisk deformasjon basert på elastisitetsmodulen.

– 28.april proklamerer styret i Sportsklubben at man outsourcer hele opplegget: Ny daglig leder skal hankes inn av et eksternt byrå. Man er tydeligvis ikke kompetent nok selv til å lede arbeidet.

– Styremedlem Hilde Lekven får oppmerksomhet i media, på tross av sin beskjedne posisjon i klubben. Lekven er regiondirektør i Adecco. Adecco er ikke bare norsk 1.divisjonsnivå. Adecco er også et bemanningsselskap. Her er kompetansen som skal til for å finne ny daglig leder. Lekven avviser for øvrig dobbeltrolle. Hyggelig.

– Den 3.mai annonserer Brann at sportssjef Roald Bruun-Hanssen blir ny operativ leder/strategisk controller. Ingen aner hva dette betyr, og på folkemunne har Bruun-Hanssen blitt ”strategisk billettkontrollør.”

– Brann unnlater å fortelle at klubben allerede har en controller. Nemlig Terje Marthinsen. Dette skal være en av dem som ikke har klart å holde kontroll, noe som resulterte i det kraftige underskuddet.

– Den 3.mai annonserer Brann at hovedtrener Steinar Nilsen overtar som sportssjef. For øvrig gjentas det ettertrykkelig fra ledelsen av Nilsen har styrets fulle tillit, på tross av en svak start på 2010-sesongen.

– Så kommer dødsbudskapet. Journalisten, redaktøren, bedriftsgründeren og leder for Hardball, Bjarne Berg, er død den 9.mai. En av de viktigste aktørene i forbindelse med seriegullet i 2007 – og en av de tydeligste røstene – er tapt for Sportsklubben.

– Det er dagen før dagen. 16.mai klarer Brann å karre seg til en uavgjort på overtid. Supporterne viser dyp innsikt og strålende ironisk sans med å synge ”Vi har et superlag på gang…” Også kjent som en av superlåtene til superlaget fra Dalen på 90-tallet. (Ps. Husker du at Fyllingen IL var i Uefa Cup-vinnercupen i 91-92?)

– Kritikerne fikk rett: Brann blir utsatt for elastisk deformasjon. Effekten etter 2000 billetter til halv pris reverseres og stadion er utrolig nok ikke utsolgt på en 16.mai-kamp.

– 3.divisjonslaget Fyllingen IL måker Brann ut av cupen den 19.mai. ”Nilsen blir snart Tv2-ekspert” melder en oppvakt leser av Bergensavisen.

– Kortslutning på stadion! Nederlandsk feil ødela stadion-gresset melder media 21.mai. Ingen stiller spørsmålstegn ved at det tok stadionsjef Terje Reistad 1,5 år å oppdage feilen.

– Jan Stankiewicz, tidligere håndballkeeper for Sverige og diverse topplag (Fyllingen i Champions League for eksempel) dukker opp på Branns trening den 21.mai. Både Håkon Opdal og keepertrener Dan Risnæs gir uttrykk for at man trenger inspirasjon.

– Samme dag melder Tv2 at Steinar Nilsen er ferdig i Brann. Nilsen proklamerer natt til 22.mai i sms til media ”Trekker meg ikke!”. Formiddag 22.mai har Nilsen pressekonferanse hvor han bekrefter at han er ferdig som Brann-trener.

– Assistenttrener Rune Skarsfjord rykker opp som hovedtrener og leder Brann til et svært pinlig tap 2-0 mot Hønefoss den 24.mai. Skarsfjord uttaler ”Vi er et bunnlag”.

– Begge baklengsmålene kommer som selvmål. Keeper Opdal gjør en fryktelig tabbe på 1-0, famler voldsomt med håndarbeidet.

– Den 1.juni melder Bergensavisen at Roald Bruun-Hansen gjør comeback. Etter at han ble omplassert for en knapp måned siden, så fungerer nå Bruun-Hansen som sportssjef igjen for Sportsklubben.

– Så må Hans Brandtun si stopp. 2.juni blir hans siste dag som styreleder for Brann. Brandtun viser til helsemessige utfordringer og belastningen det er å være styreleder i motgang.

– Nestleder i styret, og for tiden fungerende daglig leder, Lars Moldestad – overtar Brandtuns oppgaver og blir konstituert som ny styreleder. Moldestad kommer i den meget spesielle situasjon å være arbeidsgiver for seg selv, en stilling han ikke får lønn for, og som kun er midlertidig.

Bukken passer altså havresekken. Hvem som er bukken og hvem som er havresekken aner man ikke.

– Saken blir fortløpende oppdatert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*