Frifunnet for jødehets

Vigrid-leder Tore Tvedt er i Borgarting lagmannsrett frifunnet for å ha krenket norske jøder i et avisintervju.

Oslo statsadvokatembeter tok ut tiltale mot Tvedt etter intervjuet som sto på trykk i VG 14. juli 2003. Her uttalte Tvedt blant annet at «jødene er hovedfienden,» at de «har drept vårt folk» og at «de er ondskapsfulle mordere».

«De er ikke mennesker, de er parasitter som skal renskes ut…» uttalte Vigrid-lederen videre i artikkelen.

Tore Tvedt er en rendyrket rasist som også ved en rekke anledninger tidligere har vært i klammeri med politi og rettsvesenet.

Det forbauser meg egentlig at det ikke er fattet et vedtak for å internere Tore Tvedt for godt. Uten at jeg kan stille psykiske diagnoser; så er hans artikler som han publiserer på www.vigrid.net i seg selv grunnlag for observasjon.

Jeg har tidligere varmt omtalt hvor viktig ytringsfriheten i Norge er. Kadra-saken er et godt eksempel. Uten sammenligning forøvrig så har Tvedt og Kadra ytringsfriheten som sin beskytter. Det er riktig.

Utfordringen er å akseptere hvor vidt ytringsfriheten faktisk favner.

– Kadra som uttaler seg om modernisering av Koranen, og om at muslimske kvinner fortjener større respekt og frihet.

– Tore Tvedt som langer ut mot alt og alle som har hudfarge litt mer dempet enn den ariske. Tvedt langer faktisk ut mot alle – utenom Palestinerne: Fordi de er undertrykt av jødene…

Det er en absurd, men viktig ytringsfrihet vi har i Norge. Og det er sjelden vare at rasister, radikale muslimske kvinner og Palestinerne havner i samme båt.

Denne gang slapp Tore Tvedt unna ny dom og straff bak murene. Ytringsfriheten i et demokratisk samfunn er gitt frie rammer og reserverer bruk av straff til de tilfeller der det trues med vold, eller fysiske overgrep.

Det er grunn til å vente i bekymring på Tore Tvedts neste utspill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*