Podkast: Einar Førdes fargefjernsyn #32 – Valgsnakk med Steinar Nørstebø

Av | 19. mai 2021

I en podkastepisode i februar konkluderte panelet med at diskusjonen egentlig var over: Den borgerlige regjeringa kom til å tape valget til høsten.

Sånn ser det fortsatt ut. Siden den gang har til og med Arbeiderpartiet økt litt. Men den sjølerklærte meningsmålingsnerden Steinar Nørstebø er ikke like bastant. Vår første ikke-sosialdemokratiske gjest kan dessuten bringe til bordet spådommer om småpartienes sjanser, hvordan SV ser på regjeringsdeltakelse og hvordan hordalandsdelen av Vestlandbenken (sic) kan bli seende ut etter stortingsvalget i september.

I denne episoden av Einar Førdes fargefjernsyn:

Vi snakker med Steinar Nørstebø, tidligere fylkes- og lokallagsleder i SV, om meningsmålinger, mandatsjanser og SV. Også: Flere referanser til Sveinung Rotevatn enn nødvendig.

Anbefalinger:

Tøger har latt Netflix’ tilfeldig avspillingsknapp bestemme, og Jupiter’s Legacy ble resultatet. Hans viktigste kriterium, om den inneholder gladvold, kunne hakes av, så da er han fornøyd.

Kari anbefaler utestedet Dr. Wiesener i Sandviken, som utover sine mange kvaliteter (beliggenhet, skjenkebevilgning) også har tariffavtale. Et godt valg for fagforeningspilsen, som Pål påpeker.

Steinar anbefaler SV, et av mange politiske partier i Norge. Men mye viktigere: Stolpejakten, en aktivitet som skal bidra til turglede og fysisk aktivitet. I Bergen sentrum arrangeres Stolpejakten av Varegg IL, mens idrettslagene Tertnes og Kalandseid arrangerer i andre deler av kommunen. Jakta foregår fram til 1. november.

Pål vil som vanlig at folk ikke skal stemme på Venstre, et annet av mange politiske partier i Norge. Episoden er spilt inn umiddelbart etter at Brann tapte 16. mai-kampen mot Molde, så Pål ber folk om å støtte opp om IL Sandviken, en klubb som vinner fotballkamper. Sesongens første kamp er 22. mai klokken 14 mot Kolbotn på Stemmemyren.

Stein Ove har latt seg sjarmere av The Mighty Ducks: Game Changers, en nostalgitung og småvittig barneserie på Disney+, som bringer universet fra nittitallsfilmene om Gordon Bombay (Emilio Estevez, som Pål påstår at han aldri har sett i en dårlig film*) og en ny bunke ishockeyspillende ungdommer inn i samtiden.

*Da kan han umulig ha sett D2: Mighty Ducks (1994) eller D3: The Mighty Ducks (1996) – to tredjedeler av den opprinnelige trilogien.

Lytt til Einar Førdes fargefjernsyn via Spotify under. Du finner oss også hos Apple PodcastsOvercast og andre steder hvor du laster ned dine podkaster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*