Podkast: Einar Førdes fargefjernsyn #30 – Påskefjas i koronaens tegn

Av | 4. april 2021

Like før påsken samlet vi podkastgjengen igjen, etter en litt for lang pause. Planen var å lage en kjapp anbefalingsepisode, som kunne fylle plassen fram til vi kunne begynne oppkjøringen til Arbeiderpartiets landsmøte i midten av april.

Det ble ikke sånn. Som oftest pleier vi å ha en slags plan for hva vi skal snakke om før opptaket starter, men denne gangen ble det ikke slik. Det er derfor du kan høre oss snakke om påskeferieplaner (få), anekdoter om religiøs forkynnelse (mange), kritikk av folk som mener ferie er viktigere enn vaksiner og en lengre diskusjon om hva som kan gjøres med det skipet i Suez-kanalen.

I tiden fra episoden ble innspilt og sluppet og frem til denne posten skrives har tre ting som nevnes i episoden endret seg:

  1. Det gigantiske containerskipet blokkerer ikke Suez-kanalen lenger.
  2. Bærum kommune har forsøkt å berolige folk med at vaksinene folk har takket nei til ikke vil føre til forsinkelser i vaksineringene.
  3. Jeg har vært hos min far og spist middag i påsken, sjøl om det ikke var planen da vi tok opp episoden.

Vi håper du liker episoden, og lover å komme tilbake til politikk og den slags når påsken er over.

P.S. Pål mener at jeg er morsom i denne episoden. På Twitter passet han på å understreke at det kom som et sjokk på ham. Vi har kjent hverandre i 19 år. Takk, Pål!

I denne episoden av Einar Førdes fargefjernsyn:

Kari, Pål, Tøger og Stein Ove forsøker å få hverandre til å le og/eller å holde pandemikjedsomheten på avstand for et øyeblikk. Resultatet er en sludder om påskeplaner, Bærums koronaprioriteringer, uønskede møter med religion i offentligheten og litt om den båten.

Anbefalinger:

Stein Ove ble inspirert av podkasten Gayest Episode Ever og den nylig gjenutgitte boka Alternate Channels. Queer Images om 20th-Century TV (Capsuto, 2020) av Steven Capsuto, og skal bruke påsken på å se/gjense lhbt-temaepisoder av gamle sitcoms (se en liten guide til hva og hvor under).

Tøger ber de som ikke har gjort enda om å bruke høytiden på å se tv-serien The Crown, som finnes på Netflix.

Pål har tre anbefalinger, alle tv-serier. Black Sails (Starz, 2014-17) og Taboo (BBC, 2017) kan begge ses på HBO Nordic. Sesong seks av Line of Duty (BBC, 2012-idag) er ikke tilgjengelig i Norge enda, og vi anbefaler ikke folk å fly til Storbritannia midt under en pandemi med mindre man må, men det finnes andre metoder. Nok om det.

Kari vil at folk skal høre podkasten Renegades med USAs tidligere president Barack Obama og hans venn Bruce Springsteen, som kun finnes på Spotify. Hun har som vanlig også et dokumentartips; Kronprinsen av Saudi-Arabia, som kan finnes hos NRK.

Bonus-lenker fra Skrivekollektivets arkiv:

Jørgen skreiv om Hotel Cæsars forsinkede skeive storyline i 2012.

Jeg skreiv om William og Kates bryllup i 2011.

Ekstra-bonus: Noen lhbt-episoder av komiserier du kan se på strømmetjenestene pr. 4. april 2021:

Lytt til Einar Førdes fargefjernsyn via Spotify under. Du finner oss også hos Apple PodcastsOvercast og andre steder hvor du laster ned dine podkaster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*