Podkast: Einar Førdes fargefjernsyn – Sommeranbefalinger #2

Av | 21. juli 2020

Været har vært miserabelt i Bergen i juli så langt i år, så det er forsåvidt passende at alle de fire anbefalingene i denne utgaven av podkasten er av tv-serier. Episoden ble spilt inn i starten av juli, og som nevnt forrige gang lar vi det vanlige formatet hvile i sommer. Politikken er satt på pause til fordel for kulturen. Underholdning over holdning, om man vil – det motsatte av Gatas Parlaments gamle maksime.

Som en nyhet sender vi også av gårde en episode uten graverende faktafeil, men bare vent til neste gang! Vi høres snart.

I denne episoden av Einar Førdes fargefjernsyn:

Pål refser den tidligere kultur- og debattavisa Dagbladets dekning av BBC/Hulu-samarbeidet Normal People (eksempler her, her og her), men er veldig begeistret for selve serien, som er tilgjengelig hos NRK i sommer.

Tøger name-checker anime-klassikeren Akira, og anbefaler engasjert – om enn ikke spesielt varmt – TBS-serien Final Space, som i Norge distribueres av Netflix.

Kari Bernardini (nå et beskyttet varemerke) har sett og likt The Great, en revisjonistisk, svart komedie om Katarina den store. Det er enda en Hulu-produksjon, som kan sees på HBO Nordic.

Stein Ove anbefaler kinnbeina til The Greats Nicholas Hoult, men også Phineas og Ferb, Disney Channels lengelevende animasjonsserie. En ny filmversjon er på trappene når Disney Plus omsider ankommer Norge i september, men foreløpig er det beste budet å finne reprisevisninger på Disney XD, altså lineært tv (!).

Bonus-linker fra Skrivekollektivets arkiv:

Jørgen skreiv om Phineas og Ferb i 2012.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*