Desemberkalenderen: Zanessa

Av | 13. desember 2010

Dagens luke i desemberkalenderen skulle egentlig handle om noe helt annet, men noen ganger griper den dramatiske virkeligheten simpelthen inn og endrer planene. Det kan for eksempel være hvis det blir kjent at junior-Hollywoods svar på Brangelina – Zac Efron og Vanessa Ann Hudgens, eller Zanessa, blant venner – bestemmer seg for å skille lag, som underholdningsmediene melder i kveld. Skrivekollektivet følger lydig Twitter-universets befaling, og går litt i frø.

Ikke at vi egentlig trengte instruksjoner. Disney-systemets friksjonsfrie øyegodteri har fått rikelig med oppmerksomhet fra oss tidligere, og opptil flere av kollektivets kjernemedlemmer er svorne fans av Zanessas opprinnelsesmyte, High School Musical-serien (se her, her, her og her). Kollektivkollega Stein Ove Lien har for eksempel beveget seg et godt stykke fra surmagetheten i dette blogginnlegget fra 2006, men omsorgen for Zac Efron var synlig allerede dengang. Særlig i sistekapittelet klarte Kenny Ortega, hjulpet av et skuespillerteam som endelig var fullt ut komfortable med sine roller som kastere av intertekstuell stjerneglans, å løfte High School Musical 3: Senior Year (2008) atskillige hakk, både musikalsk og visuelt. Gjennom tre filmer hadde Efron og Hudgens altså danset og sunget seg inn i hjertene til et prepubertalt publikum og dettes foreldre som selve popkulturens superpar. På tide å slite litt i imaget, synes du ikke?

Vel. Hudgens’ sagnomsuste toppløsbilder var en ripe i lakken, men bortsett fra noen feriebilder som har fått klassikerstatus blant folk villige til å google dem opp, har Efron hatt større hell med å regissere sitt eget ungdomsopprør. Bildene som ledsaget et intervju han gjorde med Gus van Sant ifjor, er et prakteksempel. Her rullet idolet i søle med en lettkledd kvinne, på en måte som ikke bare var nesten selvparodisk maskulin, men også demonstrativt heteroseksuell. Sikkert fint for Efron, ettersom Vanessa tidligere hadde hengt ham ut som en forfengelig jålebukk som brukte lengre tid enn henne på badet om morgenen.

Zanessa eller ikke; Efron har, med Me and Orson Welles, brukt året på å vise at han kan ha en framtid også utenfor sladrespaltene. Men hvem står egentlig klare for å ta over rollen som superpar? Bella og R-Patz er et nærliggende svar, men Kristen Stewart er så åpenbart ukomfortabel med rampelyset at det ikke helt gir den eskapistiske uttellingen som slike historier gjerne bør. Og ting er tilsynelatende ikke helt som de skal være i Disney Channel-land, heller: Demi Lovato, kjent fra TV-serien Sonny With A Chance var riktignok sammen med Camp Rock-motspiller Joe Jonas en periode, men måtte nylig avbryte Jonas Brothers-turneen for å pleie noen personlige problemer. Andre steder i Jonas-universet er det aldri godt å vite hva som er status mellom yngstebror Nick Jonas og Miley Cyrus, men det er uansett en stund siden Miley ble strøket fra lista over perfekte, foreldreaksepterte tenåringsidoler.

Utenfor Disney-familien er kontroversene kanskje færre, men vi stanger uungåelig mot den store hindringen i jakten på tenåringsromantiske mønsterbruk; det simple faktum at forholdene pleier å ta slutt før de i det hele tatt har begynt. Det store Taylor-hysteriet fra tidligere i år er sånn sett symptomatisk. Den billedskjønne foreningen av skuespilleren Taylor Lautner og countrypopstjernen Taylor Swift i den romantiske komedien Valentine’s Day utløste en flom av spekulasjoner om kjæresteri, men om så var, ble det en kortvarig affære. Hvis dette fortsetter, må vi nesten sette vår lit til at Selena Gomez, kjent fra Disney Channels Wizards of Waverly Place, omgår sannheten når hun stadig benekter at hun flørter med Justin Bieber. Eventuelt tåler selvsagt Bella/Edward-historien en omdreining til.

Mens vi venter på deres avløsere, er det på sin plass å glede seg over at Zac Efron og Vanessa Hudgens skilles som venner, og å gratulere Vanessa med 22-årsdagen imorgen, 14. desember.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*