Enda en bønn til offentligheten

Av | 30. september 2013

 

I Desemberkalenderen i fjor brukte vi et av innleggene på å skryte av John Greens utmerkede ungdomsroman The Fault in Our Stars, som ble sluppet på norsk med den brutale tittelen Faen ta skjebnen i februar. Vi la ikke skjul på vår begeistring.

Å leve med sorg og frykt –og frykt for andres sorg- er en kunst som aldri kan, og kanskje heller egentlig aldri bør, læres fullt ut. Et av nøkkelsitatene fra Stars som lever sitt eget liv på internettet er «some infities are bigger than other infinities».

Når Faen ta skjebnen kommer på norsk, fortjener den uendelig mye oppmerksomhet.

På veien fra februar til pocket-utgaven ble sluppet i september har Skrivekollektivet plutselig blitt en «bokblogg», hvis vi skal tro Gyldendal. Sitater fra vår omtale er nemlig nevnt på smussomslaget på billigbokutgaven, som du kan se på bildet, selv om betegnelsen ikke er særlig fortjent. Vi har riktignok skrevet en håndfull artikler om litterære debatter, anmeldt Justin Biebers (første!) selvbiografi og skrevet to rapporter fra arrangementer i Studentersamfunnet, men så mye mer er det heller ikke. Vi håper å kunne gjøre mer av det i fremtiden.

 

Når det gjelder den «bønnen til offentligheten» som var overskriften på artikkelen i desember, gikk det ikke helt etter planen. På tross av gode anmeldelser, er det ingenting som tyder på at du fikk «høre en del om John Greens Faen ta skjebnen senere i vinter», slik vi håpet. Det er synd, men best før-datoen på denne boka er fortsatt et godt stykke unna. Greens roman blir nemlig til spillefilm i disse dager, med manus fra folkene bak årets (ikke Norges-aktuelle) feelgood-hit The Spectacular Now og unge Shailene Woodley (The Descendants) i rollen som Hazel Grace. Premieren er ikke før langt uti 2014, men da åpnes mulighetene igjen for at romanen kan få «uendelig mye oppmerksomhet». Omsider.

 

Om små fjorten dager kommer for øvrig nok en John Green-bok på norsk: Da er debutromanen Looking for Alaska ute, med den norske tittelen Hvem er du, Alaska?. Du kan trygt sjekke ut den også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*