Podkast: Einar Førdes fargefjernsyn #anerikkelenger om valgkampsanger og politisk kommunikasjon

Av | 22. juni 2020

Mot slutten av forrige episode av podkasten Einar Førdes fargefjernsyn, som jeg og Pål lager med Tøger Fimreite og Kari Bernardini, nevnte vi såvidt at neste episode kanskje burde handle om valgkampsanger.

Vel, denne episoden handler om litt annet også. Jeg og Pål mimrer om den veldig spesielle YouTube-valgkampen i 2007, da Sentrumsalliansen laget videoer om kollektivtrafikk like ved en svært støyende bilvei. Det var den samme valgkampen hvor AUF og Unge Høyre kjempet om hvem som elsket Bergen mest. Pål er innom at dette var en viktig valgkamp for Unge Høyre, fordi de måtte prøve å komme over at de i sin tid laget disse kampanjereklamene med ungdomskandidat Harald Victor Hove. Dessuten er Tøger innom Anders Anundsens berømte departementalt produserte og skattebetalerfinansierte skrytevideo om Frps innsats i justisdepartementet. Flere andre fikk prøve den jobben etter ham.

Men resten handler om musikk. Her er Christian Ingebrigtsens voksenpophelvete Fremtiden i dag (produsert for Frp i 2009); Bønnelistas sang til kirkevalget i 2019; Løten KrFs ektefølte 2011-nummer Sammen er vi sterke; Jan Bøhlers nødrim-festival Groruddalen fra 2013; Oral Bees overraskende fengende bestillingsverk Young Høyre (som jeg trodde var fra 2005, ettersom de henviser til Kristin Krohn Devold og Jan Petersen i 2009!); Marthe Valles AUF-låt Vår felles framtid fra 2019; Arbeiderboys’ En big bag å bære er nok ukjent for de fleste som aldri var AUFere, men Pål mener i episoden at den «er kvalitet». Helt til slutt kommer Songar frå nyheitenes mye avspilte remix av Trymmen sin skål, som springer ut av valgaftenen etter Folkeaksjonen mot bompengers kanonvalg i Bergen i fjor høst.

Bonus-lenker fra Skrivekollektivets arkiv:

Jeg skreiv om Dansk Folkepartis valgkampsanger i 2011 og 2015.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*